top of page

Tao Joga Obraza

Temelj Tao Joge Obraza je popolnoma edinstven na svetu zaradi posebne zaščitene tehnike treniranja mišic obraza( ki vključuje lobanjske mišice, ter vse krožne mišice telesa), ter zaradi sistema izbora vaj- pragmatično sestavljenega na podlagi tisočletnega znanja o cikličnosti in teoriji petih elementov po kitajski tradicionalni medicini (TKM), prilagojeni ženskemu hormonskemu sistemu.

Screenshot_20210208_230413.jpg
Screenshot_20210208_230519 (2).jpg

Ženske smo ciklična bitja. Imamo poseben hormonski sistem in temu primerno imajo cikel tudi naša čustva, potrebe in moči. 

Cela kitajska medicina temelji na teoriji 5ih elementov, 5 notranjih organov. Celoten obstoj je

sestavljen iz 5ih elementov.

TAO JOGA OBRAZA je sklop 28ih vaj/sekvenc za trening 57ih obraznih mišic (58 mišica je naš jezik), ki v povezavi s trebušnim dihanjem, soaktivacijo krožnih mišic telesa in posebnih tehnik taoistične medicine, ki pomladijo obraz, notranje organe in hormonski sistem, ter tehnik vzpostavljanja upora in proti upora v mišicah- kar gladi gube, dviguje obraz, ga oblikuje, polni kjer je upadel in definira.

Screenshot_20210208_231130.jpg

Cikel tao joge obraza traja 28 dni, in temelji na letnem, dnevnem + osebnem ciklu (menstrualni cikel oz. za ženske v menopavzi- lunin cikel). Vsak dan je na vrsti drugačen sklop vaj. Vsaka vaja je povezana z enim izmed 5ih temeljnih organov po (TKM). Vsaka mišica na obrazu je povezana z enim izmed 5ih temeljnih organov. 

“ Pri tao jogi obraza aktiviramo vseh 57mišic in s tem tudi vse ostalo, kar mišice prižgejo” 

Z izvajanjem tao joge obraza vplivamo na žleze v glavi. Zlata sredica ali kristalna palača. V sredini glave se nahajajo tri zelo pomembne žleze epifiza, hipofiza in hipotalamus

HIPOTALAMUS je vaše glavno stikalo, ugaša stres, ter prižiga pomlajevalne hormone.

EPIFIZA in HIPOFIZA sta center vaše moči, glavno stikalo vašega zdravja in pomlajevanja in stabilnih emocij. 

Screenshot_20210208_223855.jpg

Narava ima svoj cikel. Če ob pravem času počnemo prave stvari, ter poskrbimo za tisti organ, ki je trenutno prižgan ga krepimo. Ob upoštevanju naših ciklov se vse, kar naredimo zase potencira

Ko imamo vseh 5 elementov enakomerno aktiviranih, nam to zagotavlja psihofizično zdravje. Če je en element(organ) v pomanjkanju ali v presežku se drugi element (organ) izčrpa.

TEMELJNI ELEMENTI (organi) : Voda/Ledvica, Les/Jetra, Ogenj/Srce, Zemlja/Vranica, Kovina/Pljuča

Želite tudi vi pričet z tao jogo obraza? Imate še kakšno vprašanje? 

Kontaktiraj me in si priskrbite 15minutni posvet.

SPOZNAJ ME

Moje ime je Janja, po izobrazbi sem kozmetični tehnik z več kot desetletnimi delovnimi izkušnjami v kozmetičnem salonu za nego obraza in telesa. Sem licencirana inštruktorica Tao Joge Obraza, Juicy Face Lifting, Power Brain Yoga (po sistemu SAVINE ATAI in MANTAK CHIA) in certificirana trenerka Juicy Face Lifting masaža obraza po sistemu (SAVINE ATAI in SANDRE LAZNIK). 

bottom of page